Kategorier: allmänt

Vårstädning - se även över dina rörinstallationer

 

Hur du gör din VVS redo för våren
Våren är en tid för alla att omfamna det varma vädret och få jobbet gjort runt huset. Om du startar en vårstädningslista, se till att du inkluderar kontroll av ditt VVS. Här är några enkla saker att kontrollera när vi övergår från vinter till vår.

Läckande rör

När vinterkylan avtar är det lättare att identifiera skador på rör på grund av felaktig skötsel. Kontrollera självklart ditt VVS i ditt hem, men var extra uppmärksam på eventuella utsatta utomhus, eftersom detta kommer att ha drabbats av det kalla vädret. Några saker att titta efter när du avgör om du har ett sprucket och läckande rör:Om du har en högre vattenräkning utan att ändra mängden vatten som du använder, är chansen stor att du kan ha ett läckande rör.

Lukt som kan vara mögel orsakad av vatten

Att reparera eventuella skador hjälper ditt hem att ha oavbruten VVS på våren.

Långsam dränering och igensatta rör

 

Under semestern kommer folk in och ut ur hemmet för alla typer av festliga sammankomster. De extra långa och varma duscharna som folk brukar ta under vintern kommer också att öka belastningen på dina rör. Detta innebär extra belastning på dina rör från tvålskum, rengöringslösningar och hår. Du kan behöva rensa ur dina avlopp för att se till att de är i toppform!

Träd och växter

En av de bästa sakerna med våren är växterna som kommer tillbaka till livet. Däremot kan deras rötter, särskilt träd- och buskrötter, angripa underjordiska rör. Det här problemet är ibland svårt att upptäcka, men det finns några tecken som kan hjälpa dig att diagnostisera skada:

Vatten som rinner in i din trädgård kan vara ett tecken på att ett rör har gått sönder och låter vatten rinna in i din trädgård.

Högre vattenräkningar kan tyda på att det finns en läcka antingen i ditt hem eller utanför.

Lågt vattentryck och långsam dränering kan också vara ett tecken på att något hindrar ditt hem VVS-system från att fungera korrekt.

Om din avloppsledning har påverkats av växtrötter kan du se det i form av uppbackat vatten från avlopp, toaletter som svämmar över och gurglande ljud från avlopp.

Om du misstänker att vintern orsakat några skador på din VVS, se till att ringa VVS Group för en bedömning!

LÄS MER

Hur mycket effektivare är dagens värmepumpar?

Med dagens energipriser och effektdebatt är det intressant att titta närmare på hur effektiva värmepumpar är idag jämfört med tidigare – och vad du kan spara genom att byta till våra senaste modeller. …

Gör en vvs besiktning innan du köper huset

Avloppsrören Det finns många anledningar till att en avloppsledning kan vara igensatt, varav några allvarliga, varav andra inte lika mycket. Ofta är de tidigare ägarna inte medvetna om VVS-problemen i sitt eget hem! Om…

Vårstädning - se även över dina rörinstallationer

Hur du gör din VVS redo för våren Våren är en tid för alla att omfamna det varma vädret och få jobbet gjort runt huset. Om du startar en vårstädningslista, se till att du…