Kategorier: allmänt

Gör en vvs besiktning innan du köper huset

 

Avloppsrören
Det finns många anledningar till att en avloppsledning kan vara igensatt, varav några allvarliga, varav andra inte lika mycket. Ofta är de tidigare ägarna inte medvetna om VVS-problemen i sitt eget hem! Om problemen som orsakar igensatta avloppsledningar är allvarliga, kan den behöva en hel eller delvis byte, vilket är en mycket kostsam VVS-reparation. En fullständig VVS-inspektion inkluderar en undersökning av huvudavloppsledningen för att säkerställa att den fungerar smidigt och att det inte finns några kostsamma problem du behöver oroa dig för senare på vägen.

Rörläckor
Ett annat VVS-problem är rörläckor, vilket kan tyda på en mängd andra stora VVS-problem. Det kan leda till mögel och mögel, vattenskador i hemmet och rörkorrosion som kan behöva bytas ut. En annan sak att kontrollera vid VVS-besiktningen i äldre hus är blyrör som är kända för att vara skadliga för barn. Att välja en inspektion kan säkerställa att du är medveten om eventuella rörproblem innan du stänger hemmet.

Varmvattenberedaren
Om varmvattenberedaren är gammal eller i dåligt skick kan den också berättiga en byte – en som är mycket dyr. Att kontrollera detta under din inspektion kommer att hjälpa dig att säkerställa att din värmare fungerar korrekt för de nödvändigheter din familj behöver. Dessutom kommer en bra rörmokare att kontrollera runt värmaren för tecken på läckor och vattenskador.

 

Toaletter
Ett annat vanligt problem som upptäcks under dessa inspektioner är läckor vid basen av toaletten. Om golvet runt toaletten är missfärgat eller inte fast, eller om toaletten inte sitter säkert på plats, kan det betyda att det lurar stora golvskador under. Ofta kan toalettläckor orsaka stora skador på golv, och många husägare vet inte hur de ska ta hand om dem och kan täcka upp dem och förvärra situationen.

Vattenkvalitet
Det är också viktigt att se till att vattnet som rinner i hemmet är rent och säkert att använda och dricka. Om du upptäcker att det är missfärgat kan det finnas några anledningar till det, allt från obetydliga till stora problem. Det kan till exempel vara ett tillfälligt flöde av smutsigt vatten eller ett långvarigt problem som gamla rör som behöver bytas ut. En licensierad och erfaren rörmokare hjälper till att avslöja orsaken till vattenmissfärgning.

Kom ihåg att om ditt hem har några VVS-problem betyder det inte att du inte ska köpa huset helt och hållet. Men du förstår nu vad du ger dig in på, och denna kunskap kommer att göra det möjligt för dig att fatta bättre beslut under bostadsköpsprocessen. Det kommer att hjälpa dig under förhandlingarna och i slutändan spara pengar genom att informera dig om viktiga problem innan du köper.

VVS Group har hjälpt husägare VVS- och VVS-inspektioner i över 30 år. Ring oss på 010-3309393 eller boka online för att boka en vvs besiktning med oss!

LÄS MER

Hur mycket effektivare är dagens värmepumpar?

Med dagens energipriser och effektdebatt är det intressant att titta närmare på hur effektiva värmepumpar är idag jämfört med tidigare – och vad du kan spara genom att byta till våra senaste modeller. …

Gör en vvs besiktning innan du köper huset

Avloppsrören Det finns många anledningar till att en avloppsledning kan vara igensatt, varav några allvarliga, varav andra inte lika mycket. Ofta är de tidigare ägarna inte medvetna om VVS-problemen i sitt eget hem! Om…

Vårstädning - se även över dina rörinstallationer

Hur du gör din VVS redo för våren Våren är en tid för alla att omfamna det varma vädret och få jobbet gjort runt huset. Om du startar en vårstädningslista, se till att du…